X

La Chouffe Classic 21/08/2021

Foto's Sportograf

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de La Chouffe Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto's om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Bekijk hier je foto's na de tocht

Parcours

Het parcours brengt je van het charmante Houffalize via pittoreske wegen naar prachtige dorpjes in de provincie Luxemburg. Voor vele klimmers onder ons is dit dé uitgelezen kans om de nodige hoogtemeters te verzamelen. De langste afstand doet maar liefst 16 hellingen aan, goed voor in totaal 2460 hoogtemeters. De middellange afstand (13 hellingen - 1830 hoogtemeters) en de kortste afstand (6 hellingen - 1570 hoogtemeters) zijn ook niet te versmaden.

Vernieuwd parcours!

Het parcours van de langste tocht (153 km) werd grondig hertekend. De eerste relatief vlakke 40 kilometers hebben plaats gemaakt voor een iets uitdagender stuk met twee nieuwe hellingen, de Côte de Mormont en de Côte du Barrage de Nisramont. Deze twee hellingen zijn ook de eerste twee hellingen van de middellange afstand en de kortste afstand. Deze verandering in de aanloop zorgt ervoor dat we voor de langste afstand een nieuwe noordelijke lus hebben gecreeërd met daarin twee gloednieuwe hellingen, de Côte de Rideux Sud en de Côte de Roche-à-Frêne. De Côte de Dochamps-Ouest wordt nu gecombineerd met de eveneens nieuwe Côte de Beffe. Door deze parcourswijziging wordt La Chouffe Classic 2021 nog mooier dan dat hij al was. Reden te meer om je klimmersbenen te testen en te genieten van alles wat Houffalize en omstreken te bieden heeft!

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 94 km (1570 hoogtemeters)
 • 115 km (1830 hoogtemeters)
 • 153 km (2460 hoogtemeters)

Parcours in details

Parcoursoverzicht

Parcours Côte de Beffe

1. Côte de Beffe (nieuw!)

De beklimming van de Côte de Beffe is 1,6 km lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% een hoogteverschil van 141 meter. Met o.a. een steilste stuk van 12,7% is deze klim niet te onderschatten. Verspil je krachten niet want onmiddellijk na deze klim volgt de Côte de Dochamps Ouest..

(115km - 153km)

Parcours Côte de Rideux Sud (nieuw)

2. Côte de Rideux Sud (nieuw!)

Mooie nieuwkomer in het parcours! Deze klim van 2,2 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.9% heeft een prachtige bochtencombinatie richting het dorpje op de top. Net als je denkt dat je boven bent volgt nog een fameuze uitloper van 300 m waarbij het flink klimmen is geblazen.

(153km)

Parcours Côte de Roche-à-Frêne (nieuw)

3. Côte de Roche-à-Frêne (nieuw!)

De stevige beklimming loopt rechtuit omhoog door een prachtig langgerekt dal onder niet te onderschatten stijgingspercentages. Je zult niet de eerste zijn die zich volledig verkijkt op deze beklimming. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,3% en een maximaal stijgingspercentage van 12,3% zal deze klim nog even blijven nazinderen.

(153km)

Meer info

Parcours Rue Saint-Roch

4. Rue Saint-Roch

Deze 1 km lange muur kent geen genade: met stijgingspercentages van 14% tot liefst 18% klim je tussen de huizen langzaam het dorp uit.
Op de top is het tijd voor een grote glimlach; hierna gaat het in dalende lijn naar de finish in Houffalize.

(94km - 115km - 153km)

Meer info

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels en fiets maximaal met 9 anderen.

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 18u. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Wij voorzien bevoorradingsposten op de verschillende parcours.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor en na je fietstocht. Tijdens het fietsen zelf is een mondmasker niet verplicht.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

In het kader van de geldende coronamaatregelen beperken we de contacten maximaal. Om die reden zit je kaderplaatje mee inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt er uitzonderlijk geen aparte waarborg gevraagd voor het kaderplaatje. Daardoor zal er ter plaatse geen waarborgterruggavestand worden ingericht.

Als La Chouffe Classic niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton